De trendy en extra veilige CP Corao+ is het nieuwste Skihelm met Vizier model

De CP Corao+ biedt verbeterde bescherming

De sportieve en zeer veilige CP Corao+ Skihelm met Vizier voor dames en heren, is het nieuwste model van het Zwitserse topmerk CP. De helm is Extra veilig omdat de skihelm je hersenen in het geval van een schuine impact nog beter beschermt. Dit door door middel van het ODSA systeem (Omni Directional Shock Absorption), dat door CP voor deze skihelm is ontwikkeld. ODSA is een andere en betere versie dan de zogenaamde MIPS Skihelm, zie voor de werking onderstaande video. Eventueel is de helm in zwart en wit ook als Corao (zonder ODSA) verkrijgbaar.

Verkrijgbaar in vele trendy kleuren en grote maat

Deze vizierhelm biedt niet alleen een betere bescherming, maar heeft ook een zeer sportief en modieus ontwerp. Ook verkrijgbaar in vele kleuren. zodat er voor elke ski-outfit wel een bijpassende kleur is. De ski helm met Vizier is ook verkrijgbaar in een grote maat t/m 64 (skihelm xxl). Zo kunnen de wintersporters met een wat groter hoofd nu dus ook terecht. De Corao is alweer het 16e skihelm model van CP! Bij geen ander merk is er zoveel keuze in skihelm modellen en ook het aantal soorten vizieren is enorm. Vanaf seizoen 21-22 is de Corao+ er ook in een glimmende en matte carbon uitvoering, voor wie echt het beste en mooiste wil.

corao carbon mat skihelm met viziercorao+ carbon shiny skihelm met vizier
De CP Corao+ Carbon is ook in matte en glimmende uitvoering verkrijgbaar

Hierdoor is het ODSA Systeem extra veilig

cp coroa+ skihelm uitleg odsa systeem roterende werking
beschermt in alle richtingen

Binnenschaal CP Corao+ uit 2 delen!

De binnenschaal van de Corao+ helm bestaat uit twee delen (A en B) die door drie gel pads worden verbonden (zie onderstaande afbeelding.) Het gelmateriaal van deze pads is optimaal geschikt, want na een impact gaan ze terug naar de oorspronkelijke vorm. Zo worden bij een klap op de Skihelm de krachten in alle richtingen geabsorbeerd. De hersenen worden beter beschermd doordat de binnenschaal kan meebewegen bij een val als je in beweging bent.!

Verschil met gewone skihelm en MIPS Skihelm

“Gewone” skihelmen kunnen alleen de directe klap opvangen en bieden bescherming aan de buitenkant van je hoofd. Bij een MIPS Skihelm bestaat de binnenschaal ook uit 2 delen, voor extra bescherming in alle richtingen bij een horizontale impact. Het verschil tussen het ODSA systeem en MIPS, is dat het ODSA systeem door de dempende gelpads je ook nog eens verticaal extra beschermt. Bovendien is de Corao+ skihelm daarnaast voorzien van een anti schok band voor extra veiligheid. 

skihelm extra veilig uitleg

In de onderstaande doorsnede van de skihelm is goed te zien dat de gelpads verticaal nog beter beschermen tegen impact. De anti-schock band zorgt voor nog meer bescherming wat deze ski helm met vizier nog veiliger maakt.

doorsnede constructie veilige skihelm met vizier

Dus wil je een sportieve ski helm met vizier, die comfortabel zit en extra veilig is, dan is de CP Corao+ de juiste keuze.