Kask Skihelm met Vizier compleet vernieuwd

Nieuw model Kask Skihelm met Vizier vanaf seizoen 19-20

De Kask Skihelm met Vizier is na 10 jaar compleet veranderd en na 10 jaar was het ook echt toe aan een nieuw design. De skihelmen zijn dan ook compleet veranderd. Kask ski helmen zijn nog wel in 5 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Elite, Chrome, Shadow, Monte Carlo en de Class Sport.

Hieronder staan de afbeeldingen van de Kask Elite Pro in de nieuwe en oude uitvoering. Werkelijk alles is veranderd, de oorstukken, de ventilatieopeningen, de kinband en ook het vizier. Maar de maat is net als bij het oude type skihelm niet verstelbaar. Kask helmen hebben en prima prijs-kwaliteit verhouding en voldoen aan de Europese CE 1077 norm voor ski- en snowboard helmen. Om de kask skihelm goed te beschermen en mee te nemen, wordt gratis een prachtige tas meegeleverd.

Kask Elite skihelm – nieuw model
Kask Elite Pro skihelm – oud model

LET op! Het nieuwe type Kask Piuma R Vizier, past ook niet meer op de oude types! Het oude kask skihelm vizier, de Piuma (zonder R) wordt niet meer gemaakt. Wel is het oude Piuma Vizier nog steeds te bestellen zolang de voorraad strekt uiteraard.

Overigens zijn 2 van de 5 types Kask ski helmen, de Shadow en Chrome in tegenstelling tot het oude model ook verkrijgbaar zonder vizier. Kask heeft een samenwerking met het eveneens Italiaanse skibrillen merk Koo. Daardoor sluiten de skibrillen van dit merk perfect aan bij de helmen.

kask skihelm uitvoeringen
Kask skihelm uitvoeringen

Kask helmen hebben een zachte voering en goede ventilatie

De oorstukken en voering van de Kask skihelmen, zijn van Merino wol gemaakt, wat zacht en goed isolerend is. Dit fleece wol is zeer goed ademend, wasbaar en reukloos. Een Kask ski helm is zeer licht in gewicht, dankzij de Inmold helm constructie. De 3 ruime en verstelbare ventilatie openingen zorgen voor de juiste doorluchting, zodat je niet snel zweet.

Wat is het verschil tussen de Kask skihelm modellen?

Bij al de Kask skihelm types, is de helm en de pasvorm op zich hetzelfde. Het verschil tussen de verschillende uitvoeringen zit hem in de afwerking van de bovenschaal, de ventilatie openingen en oorstukken en het soort vizier. Zo heeft de Elite een bovenschaal met Carbon Look, de Chrome is glimmend en de Shadow is mat. De Monte Carlo heeft opvallende kleuren en de Class Sport heeft een sportief jasje. Al de modellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

kask elite pro skihelm
Elite Pro
kask chrome skihelm
Chrome
kask shadow skihelm
Shadow
kask monte carlo skihelm
Monte Carlo
kask class sport skihelm
Class Sport

De levering van de Kask helmen was in de winter van seizoen 19-20 overigens nog een drama, de meeste orders werden maanden te laat uitgeleverd. Gelukkig zijn de kinderziektes eruit en wordt nu wel op tijd geleverd.

Kask Vizier los is verkrijgbaar in 9 varianten

Bij Kask heb je de keuze uit 9 soorten Piuma R Vizieren met verschillende categorieën. Zo kun je het Vizier makkelijk wisselen voor een ander weertype of om je helm een andere look te geven. Vaak kopen mensen er een los Vizier bij, zoals de kleur Oranje voor slecht weer. Ook is bij Kask een meekleurend (photochromic) vizier verkrijgbaar. Een polariserend en meekleurend vizier zoals bij de merken CP, Mango en Slokker is er helaas niet.

Kask Vizier skihelmen Piuma R