Skihelm kopen? | Eerst naar Skihelmen.nl kooptips

Skihelmen.nl Voor alle informatie over Skihelmen

Hallo Wintersporters, welkom op de site skihelmen.nl waar je alle skihelm informatie kunt lezen. Bijvoorbeeld waar je op moet letten bij de aankoop van een skihelm, waar is de skihelm verplicht, welke soorten skihelmen zijn er, de laatste trends etc…

Allmountain3_1280

Skihelm kan groot hoofdletsel voorkomen!

Het wintersportseizoen is al begonnen, kriebelt het al? Als moderne wintersporter ga je natuurlijk de piste niet op zonder skihelm. Want wist je dat je bij een afdaling al snel meer dan 50 km per uur haalt? Dan is het wel een prettig idee dat bij een val, een skihelm in 85% van de gevallen,  groot hoofdletsel voorkomt. En letsel komt niet alleen voort uit eenzijdige ongevallen maar kan ook ontstaan uit een botsing tussen twee skiërs of snowboarders. Je hebt je eigen veiligheid dus niet altijd zelf in de hand.

Park_Skier_bail

kapotte skihelm olympische snowboardsterMet het skiongeval van Michael Schumacher en de Tsjechische Snowboardster die op de Olympische spelen na een harde val haar skihelm brak, hebben we weer kunnen zien hoe belangrijk het is om een skihelm te dragen.

En naast dat een skihelm veilig voor je is, is het ook nog eens lekker warm en geef je het goede voorbeeld aan je Kind.