Skihelm Kopen of Huren?

Als je nog geen skihelm hebt, wat kun je nu het beste doen: een skihelm huren of kopen? We hebben voor je de voor- en nadelen uitgezocht.

Voordelen van een skihelm huren

  • Je hoeft niet direct de gehele aanschafprijs van de skihelm te betalen.
  • Als je nog twijfelt over het dragen van een skihelm kun je het eerst proberen
  • Minder bagage op heen- en terugreis naar de vakantie bestemming

Nadelen van een skihelm huren

  • De staat van de skihelm is niet duidelijk, want het is onbekend wat er in het verleden met de skihelm is gebeurd. Als iemand anders de helm gedragen heeft en een harde klap heeft gemaakt, dan is de skihelm niet meer veilig en dient deze vervangen te worden. Ook al kun je het niet altijd aan de buitenkant van de skihelm zien
  • Als je een skihelm koopt, let je er ook op dat deze past bij je ski-outfit. Bij een gehuurde skihelm moet je maar afwachten wat je krijgt.
  • Om iets te huren zal je naar een winkel moeten, wat veel tijd kan kosten als ook andere wintersporters iets komen huren
  • Een huur skihelm is ook door andere gedragen, wat een wat minder fris gevoel geeft.

Prijs van Skihelm huren

Een skihelm huren in de wintersportgebieden kost ongeveer € 25,– / week. Vaak wordt een skihelm gehuurd voor kinderen, weeg dan goed af dat je voor ongeveer € 50,– al een nieuwe skihelm voor je kind kunt aanschaffen van een topmerk. En koop je een verstelbare skihelm die kan “meegroeien”, dan kunnen ze jaren met de helm vooruit.

Als je toch liever een eigen Skihelm koopt, dan kun je hier normaal gesproken 3 tot 5 jaar mee vooruit. Daarna kun je volgens veel fabrikanten het beste een skihelm vervangen.

Skihelm kopen of huren? Kinderen kunnen jaren vooruit met verstelbare helm!elbare helm!
Skihelm kopen of huren? Kinderen kunnen jaren vooruit met verstelbare helm!