Skihelm Maat bepalen

Dit hebben we nodig om de skihelm maat te bepalen 

De skihelm maat bepalen is vrij gemakkelijk. De maat van een skihelm is gerelateerd aan de hoofdomtrek en hiervoor heb je het volgende nodig:

benodigd voor skihelm maat bepalen
benodigd voor skihelm maat bepalen

Heb je geen geen meetlint, geen probleem! Klik dan hier als je een meetband wilt printen op A4. Deze is later uit te knippen en te plakken of te nieten op de blauwe randjes.

Het meten van de hoofdomtrek

skihelm maat bepalen met meetlint
skihelm maat bepalen met meetlint

Meet nu de hoofdomtrek horizontaal op, circa 2 cm boven de wenkbrauwen (ongeveer de breedte van een vinger) net boven de oren. Dit kun je alleen doen, maar het is makkelijk als iemand er even bij helpt. Lees de maat af, bij het punt van overlap, en noteer de skihelm maat in cm.

Tip: Wil je de skihelm aan iemand kado geven of kun je het hoofd niet meten, meet dan de binnenkant van een andere helm (b.v. motorhelm) of eventueel van een baseball pet !

Een Skihelm zoeken die bij je hoofdmaat past

Als je klaar bent met de skihelm maat bepalen, kies dan in de filter van de shop de skihelm met de maat die daar het dichtst in de buurt zit. Heb je een hoofdmaat tussen twee maten, kies dan de grootste maat of zoek een andere verstelbare ski helm, waar de maat wel binnenvalt. Een iets grotere helm (tot 1 cm) kan ook zonder probleem, bij het gebruik van een onderhelm of bivakmuts (ook lekker warm.)

Mocht je toch twijfelen tussen een iets te ruime en een iets te krappe helm, kies dan voor de laatste. De binnenvoering van de helm gaat na verloop van tijd altijd wat ‘inslinken’ en dan komt de helm vanzelf wat ruimer om je hoofd te zitten. De helm moet echter niet onaangenaam drukken en moet lekker zitten, want een ski helm heb je de hele skidag op je hoofd. Sommige fabrikanten leveren losse wangstukken in verschillende maten.