Skihelm met Meekleurend Vizier of ander Vizier?

Een Skihelm Vizier is er in vele soorten en kleuren

In welke Lens Categorie is een Vizier verkrijgbaar?

Wanneer je een Skihelm met Vizier voor Dames, Heren of Kids wilt kopen, is buiten de pasvorm van de ski helm het type skihelm vizier heel belangrijk. Net als bij een skibril heb je bij een skihelm vizier ook de keuze uit veel verschillende lens soorten. Het vizier beschermt  je tegen UV-licht en ook Sneeuwblindheid. De lens van een Vizier wordt net als bij een Skibril onderverdeeld in categorieën, zodat je eenvoudig ziet voor welk weer de lens geschikt is. Hieronder de categorieën, zie ook de afbeelding om te zien voor welk weer het Vizier van de Skihelm geschikt is en hoeveel % van het zonlicht wordt gefiltert (de Lichtdoorlatendheid.)

  • categorie 0 – transparant, voor gebruik ’s nachts of met zeer donkere of bewolkte dagen
  • categorie 1 – licht getint, voor bewolkt of bedekt weer met een beetje zon
  • categorie 2 – matig gekleurd, voor helder weer met veel zonlicht
  • categorie 3 – donker gekleurd, voor zeer fel zonlicht en op middelhoog gebergte
  • categorie 4 – zeer donker, voor zeer veel licht bij alpinisme & hooggebergte

Overzicht Lens Categorie Skibril en Vizier Skihelm

lens Categorie Skibril en Skihelm Vizier

Skihelm Vizier lens – Welke kleur gebruiken bij welke weer?

Het Skihelm Vizier zorgt voor goed zicht op de piste en is natuurlijk erg belangrijk, ook om snel te kunnen reageren als het nodig is. Maar welk kleur Vizier is nu het beste, want niet elke dag schijnt de zon. Hieronder een overzicht, voor welk weertype de tint van het Skihelm Vizier geschikt is:

  • Zonnig weer – zwart, grijs, zilver en bruin Vizier
  • Bewolkt weer – blauw, paars en rood Vizier
  • Mist & sneeuw – geel, oranje of transparant Vizier

Welke Soorten Skihelm Vizieren zijn er

Skihelm Vizier standaard

standaard Oranje Skihelm Vizier - zonder spiegel (mirror) coating

Bij een Skihelm met Vizier zijn vaak de goedkopere skihelmen, standaard uitgerust met een Oranje Vizier met Categorie 2 (weerstandsklasse. ) Dit kleur Vizier is vooral geschikt voor gebruik bij slecht weer op de piste, dus dagen met bewolking en/of sneeuw. Vaak is het mogelijk er los een Zilverkleurig Vizier bij te kopen, voor goed weer. Zo’n los Skihelm Vizier is snel te wisselen en zo ben je klaar voor elk weertype of voor een andere Look!

Let op: Een los Vizier is niet bij alle Skihelm merken (zoals de Lidl Skihelm) mogelijk! Let daar dus goed op bij aankoop van een Skihelm met Vizier, anders ben je erg beperkt !

Skihelm Vizier Spiegel  (Mirror)

Als je Skihelm Vizier voorzien is van een Spiegel Coating (Mirror), dan wordt hiermee de zon geblokt. Zo ben je met een Oranje Spiegel Vizier eigenlijk ook al klaar voor elk Weertype! Ook zijn er wintersporters die kiezen voor een Spiegel Vizier voor een andere uitstraling. Je Skihelm krijgt zo een heel andere Look en maakt zo je Ski-Outfit helemaal af!

Skihelm Dames met Skihelm Vizier met Spiegelcoating
Skihelm met Vizier Dames met Spiegel (mirror Coating) Vizier

 Skihelm met Meekleurend Vizier

De Skihelm met Meekleurend Vizier, ook wel (photochromatisch of vario) genoemd is zeer populair. Bij een meekleurend Vizier wordt de tint van de lens automatisch donkerder bij zonnig weer, vaak al binnen een minuut. Ideaal dus want zo ben je met een skihelm met meekleurend vizier klaar voor elk weertype en hoef je niet van vizier te wisselen!

Vaak heeft een Meekleurend Vizier een roze lenskleur, zoals bij Kask skihelmen. Bij CP is het Meekleurend Photochroom Vizier er vanaf dit seizoen zelfs in meer dan 5 verschillende lenskleuren!

Skihelm met Meekleurend Vizier voor Dames en heren van CP - Marktleider in Skihelmen met Vizier
Skihelm met Meekleurend Vizier voor Dames en heren van CP – Marktleider in Skihelmen met Vizier

Skihelm Vizier Polariserend

De Skihelm met Polariserend Vizier, geeft je meer scherpte op de piste en haalt vervelende schitteringen en reflecties weg.  Zo zie eerder de oneffenheden op de piste i.p.v. een breed wit vlak.

Voor wie het beste wil zijn er ook Skihelm Vizieren verkrijgbaar die Meekleurend en Polariserend zijn. Op dit moment is dat alleen mogelijk bij Skihelmen met Vizier van CP en Slokker.

Het merk CP, Markleider in de Alpen met Vizierhelmen heeft de grootste keuze in Vizieren. Hieronder het grote aanbod losse wissel vizieren van CP Skihelmen met Vizier, met nu al meer dan 5 soorten Meekleurende Vizieren!

CP los wissel vizier skihelm voor camurai en cuma skihelm wechselvisier ersatzvisier exchangeable visor ski helmet
CP los Skihelm Vizier in wel 15 Soorten! | Geschikt voor de CP Camurai en CP Cuma Skihelm met Vizier

Dus wil je een Skihelm met Vizier kopen, bedenk dan goed wat voor Skihelm Vizier geschikt is en of je er een eventueel vizier los bij kunt kopen!