Skihelm Soorten

Er zijn 3 Skihelm Soorten

Er bestaan drie skihelm soorten: De softshell skihelm, ook wel de Inmold skihelm genoemd, de Hardshell skihelm en de Hybride skihelm. Hieronder zullen we de verschillende skihelm soorten toelichten.

softshell skihelm constructie [Inmold skihelm]
softshell skihelm constructie [Inmold skihelm]

[softshell skihelm]

Bij softshell skihelmen wordt de piepschuim binnenkant van de helm rechtstreeks verlijmd aan de beschermende dunne buitenschaal. De skihelmen zijn erg licht van gewicht, hebben zachte oren en zijn al verkrijgbaar vanaf slechts 330 gram! De softshell skihelmen hebben over het algemeen veel ventilatiegaten, die door de eenvoudige constructie makkelijk te maken zijn.

Softshell skihelmen worden het meest gebruikt door de recreatieve skiër. Dit vanwege het heerlijke draagcomfort, de flexibiliteit, perfecte ventilatie en  minder warm door de zachte oorpads.

Van alle Skihelm soorten wordt de Inmold Skihelm het meest toegepast.

hardshell skihelm constructie
hardshell skihelm constructie

[hardshell skihelm ]

Bij de hardshell skihelmen is de schuimlaag van de binnenkant van de ski helm, in tegenstelling tot de inmold skihelm, los gehouden van de harde buitenschaal. Hierdoor ontstaat een zeer dikke slagvaste buitenlaag. Zo zijn deze skihelmen zeer sterk en veilig, maar hierdoor ook veel moeilijker te voorzien van ventilatiegaten. Harrdshell skihelmen worden vaak gebruikt door de offpiste skiër en snowboarders die een optimale bescherming willen. Hardshell helmen zijn wel wat zwaarder en hierdoor minder comfortabel, ze hebben minder ventilatie en zijn duurder.

hybride skihelm constructie
hybride skihelm constructie

[hybride skihelm ]

Hybride skihelmen zijn een combinatie van de beste eigenschappen van de Softshell skihelmen en de Hardshell skihelmen. Voor de bovenkant wordt gebruik gemaakt van de veilige hardshell constructie en voor de onderkant de comfortabele softshell constructie.

Hybride skihelmen kunnen zowel door recreatieve als ook door offpiste skiërs worden gebruikt. Deze geavanceerde hybride ski helmen bieden de beste bescherming waar je het nodig hebt, en blijven door het lichte gewicht zeer comfortabel om te dragen en hebben daarnaast prima ventilatie voorzieningen.