Waar is de Skihelm Verplicht?

skihelm verplicht voor kids
skihelm verplicht voor kids

Is de Skihelm Verplicht en voor wie vragen vele wintersporters zich af. De skihelm is nu alleen verplicht voor kinderen in alle Scandinavische landen, Oostenrijk (behalve de deelstaat Vorarlberg en Tirol) Italië, Slovenië, Kroatië en Polen.

Buiten de wettelijke regels wordt het dragen van een skihelm voor kinderen aangeraden in Duitsland, Fankrijk en Zwitserland en veel skischolen hebben het verplicht. De leeftijdgrens verschilt per land en is hieronder aangegeven. Het overtreden van de regelgeving kan overigens leiden tot een boete van € 150,- tot € 200,- en daarnaast inname van de skipas.

Skihelm verplicht voor kinderen

< 14 jaar           Italië, Kroatië en Slovenië

< 15 jaar           Oostenrijk

< 16 jaar           Polen

Skihelm niet verplicht voor Volwassenen

De skihelm is voor volwassenen nog nergens verplicht om te dragen. Maar ook  volwassen, ervaren skiërs wordt geadviseerd een goed passende helm te dragen. Al zou het alleen al zijn om het goede voorbeeld aan je kinderen te geven.

Het verplicht stellen van de skihelm zal nog wel op de agenda blijven in de Alpenlanden. Zo willen Duitse chirurgen, het dragen van een skihelm op de piste in Duitsland, verplicht maken.