Soorten Skihelm Vizier: Spiegel, Meekleurend en Polariserend

Spiegel Vizier (Mirror)

Een spiegel vizier met Categorie 2 (weerstandsklasse ) zit vaak standaard op de goedkopere Skihelmen met Vizier. Dit Vizier is vaak oranje van kleur en vooral geschikt voor gebruik bij slecht weer op de piste, dus dagen met bewolking en/of sneeuw. Bij enkele skihelm merken is het mogelijk er een ander vizier los bij te kopen, b.v. zilverkleurig voor goed weer. Skihelm Vizieren zijn snel te wisselen en zo ben je klaar voor elk weertype of voor een andere Look!

Let op: Een los Vizier is niet bij alle merken (zoals de Lidl Skihelm) mogelijk! Let daar dus goed op bij aankoop van een Ski helm met Vizier, anders ben je erg beperkt !

Als je Skihelm Vizier voorzien is van een Spiegel Coating (Mirror), dan wordt hiermee de zon geblokt. Zo ben je met een Oranje Spiegel Vizier eigenlijk ook al klaar voor elk Weertype! Ook zijn er wintersporters die kiezen voor een Spiegel Vizier voor een andere uitstraling. Je Ski helm krijgt zo een heel andere Look en maakt zo je Ski-Outfit helemaal af!

Skihelm Dames met spiegel vizier
Skihelm met Vizier Dames met Spiegel (mirror Coating) Vizier

Meekleurend Skihelm Vizier

De Skihelm met Meekleurend Vizier, ook wel (fotochromatisch, photochromic, photochromatisch of vario) genoemd, wordt steeds populairder. Bij een meekleurend Vizier wordt de tint van de lens automatisch donkerder bij zonnig weer, vaak al binnen een minuut. Als de lucht bewolkt is of de schemering valt, wordt de lens automatisch lichter. Een skihelm met meekleurend vizier is dus ideaal, want je bent zo klaar voor elk weertype en je hoeft niet langer vizieren te wisselen! In onderstaande afbeelding kun je de werking van een meekleurend vizier goed zien.

werking meekleurend vizieren
werking skihelm met meekleurend vizier

Vaak heeft een Meekleurend Vizier een roze lenskleur, zoals bij Kask skihelmen. Bij het Zwitserse CP heb je veruit de meeste keuze en is vanaf seizoen 21-22 het Meekleurend Vizier er zelfs in meer dan 14 verschillende modellen!

photochromic meekleurend
Skihelm met Meekleurend Vizier voor Dames en heren van CP – Marktleider in Skihelmen met Vizier

Polariserend Vizier

De Skihelm met Polariserend Vizier, geeft je meer scherpte op de piste en haalt vervelende schitteringen en reflecties weg.  Zo zie je eerder de oneffenheden op de piste i.p.v. een breed wit vlak.

ski helm polariserende werking lens
werking skihelm met polariserend vizier

En voor wie het beste wil zijn er ook Vizieren verkrijgbaar die Meekleurend en Polariserend zijn. Op dit moment is dat alleen mogelijk bij Skihelmen met Vizier van CP, Mango en Slokker.

Het Zwitserse topmerk CP, Markleider in de Alpen met Vizierhelmen heeft veruit het grootste aanbod in Vizieren. Hieronder het grote aanbod losse vizieren van CP met nu al bijna 25 soorten Vizieren! Ze passen op alle CP Skihelmen en kun je onderling ook uitwisselen.

Een belangrijk kenmerk voor goed vizier is de pasvorm. Wanneer het vizier goed aansluit op het gezicht voorkomt het dat zelfs de fijnste sneeuw kan binnendringen. Maar niet iedereen heeft dezelfde gezichtsvorm en om het optimale te bereiken, biedt CP verschillende soorten vizieren aan, zie onderstaande afbeelding. Form 1.6 heeft een afgeronde onderkant voor een beter gezichtsveld. Vorm 2.7 heeft een wat sportievere afgeplatte onderzijde, die vaak beter past bij een slanker gezicht.

CP los vizier keuze

Dus wil je een Skihelm met Vizier kopen, bedenk dan goed wat voor Vizier geschikt is en of je er een eventueel vizier los bij kunt kopen!