Skihelm Voering en Oorstukken

Skihelm Voering en Oorstukken zijn vaak Uitneembaar

skihelm voering (interieur) uitneembaar
skihelm voering (interieur) uitneembaar

De skihelm voering en oorstukken (oorpads) zijn bij veel skihelmen uitneembaar. Hierna kun je ze in de wasmachine stoppen en zonder speciale middeltjes gewoon mee wassen met de andere kleding.

Zo kun je na elke skivakantie met een wasbeurt weer alle vormen van bacteriën en luchtjes uit de skihelm weg halen en heb je weer een compleet frisse helm.

Er zijn skihelmen met harde oorstukken en met helmen met zachte oorstukken. De harde oorstukken zijn in de helm geintegreerd en niet uitneembaar, over het algemeen zijn de zachte oorstukken wel te verwijderen.

skihelm oorstukken (oorpads) uitneembaar
skihelm oorstukken (oorpads) uitneembaar

Skihelm Reiniging Spray

Als de voering en de oorstukken van de skihelm niet uitneembaar zijn, dan is er ook speciale helm reiniging spray te koop, waarmee je de ongewenste luchtjes en bacteriën kunt verwijderen. Mocht je geen spray hebben, dan kun je de skihelm ook in een plastic zak in de diepvriezer stoppen. Hiermee krijg je echter niet alle geurtjes weg en worden niet alle bacteriën gedood.

Het voordeel van een skihelm met afneembare oorstukken is dat je de oorstukken bij lekker weer kunt afnemen. Hierdoor voelt de skihelm minder warm, zal je minder transpireren, waardoor de skihelm comfortabeler zal aanvoelen. Groot nadeel is dat de Skihelm je dan bij je orden niet meer beschermt !

Skihelmen met audio

Er zijn overigens ook skihelmen met oorstukken die standaard al voorzien zijn van ingebouwde speakers. Bij sommige merken zijn audio oorstukken optioneel verkrijgbaar of kun je zoals bij de skihelmen van Smith het Skullcandy ™ single-shot-audio-systeem gebruiken om verbinding te maken met je MP3 of MP4 -speler of Smartphone. Je kunt natuurlijk ook gewoon de oordopjes gebruiken die bij je smartphone zijn meegeleverd.

Zo kun je hands-free je favoriete muziek luisteren op de piste. Het grote nadeel hiervan is dat je natuurlijk ook minder hoort wat er om je heen op de piste gebeurd !