Verstelbare Skihelm

Verstelbare Skihelm en Niet Verstelbare Skihelmen

verstelbare skihelm
verstelbare skihelm

 

vestelbare skihelm met BOA-systeem
verstelbare skihelm met BOA-systeem

Naast de verstelbare skihelm is ook de niet verstelbare skihelm verkrijgbaar. Het voordeel van een verstelbare skihelm is, dat je naar wens de skihelm aan de vorm en grootte van je hoofd kunt aanpassen. Vaak kan dit met simpele draai bewegingen, eigenlijk “finetunen.”

Er zijn daarnaast sommige merken die voor de maatverstelling werken met inlegkussentjes, een elastische band of een systeem waarmee je lucht in de voering kunt pompen. Deze systemen worden niet vaak toegepast.

De laatste jaren is ook het 3d- fit systeem in opmars. Met dat systeem kun je de maat van de skihelm naast de hoofdmaat ook aanpassen in de hoogte, voor nog meer draagcomfort en zekerheid.

Het boa- systeem is erg populair en wordt de laatste jaren steeds meer toegepast door diverse merken, zoals b.v. Smith en Uvex. Ook zijn er merken zoals Alpina die zelf een 3d-fit verstel systeem hebben gemaakt.

Naar de verstelbare skihelmen

Naar de niet verstelbare skihelmen

Verstelbare skihelmen ideaal voor kind

Bent u op zoek naar een skihelm voor een kind, dat nog groet? Koop dan nooit een skihelm op de groei (te groot), kies dan voor een verstelbare helm waar ze jaren mee voorruit kunnen. Een helm huren omdat het kinderhoofd nog niet is uitgegroeid is onnodig, want er zijn veel verstelbare kinderhelmen die ‘meegroeien,’ zodat ze jaren vooruit kunnen. Gemiddeld kost het huren van een skihelm al snel 20-25 euro per skivakantie, dat heb je bij de aankoop van een kinderhelm er dus meestal al met 2 vakanties uit !

Tegenwoordig zijn er ook meer en meer kinderskihelmen met een vizier op de markt, met veel voordelen. Ze raken de bril niet meer kwijt en ze zien ook nog eens veel meer, wel zo veilig! Hieronder de gemiddelde hoofdmaten, van kinderen, dames en heren.

hoofdmaat skihelm volwassenen en kids

Wil je meer tips over het kopen van een skihelm en waarop te letten ? Lees dan onze uitgebreide koop tips en de algemene info over ski helmen.