Waarom een Skihelm?

Allmountain3_1280

Straks met meer dan 50 km/u naar beneden?

Waarom een skihelm, hoor je nog wel eens, hier een korte toelichting. Als moderne wintersporter ga je natuurlijk de piste niet op zonder skihelm. Want wist je dat je bij een afdaling al snel meer dan 50 km per uur haalt? Dan is het wel een prettig idee dat bij een val, een skihelm in 85% van de gevallen,  groot hoofdletsel voorkomt. En letsel komt niet alleen voort uit eenzijdige ongevallen maar kan ook ontstaan uit een botsing tussen twee skiërs of snowboarders. Je hebt je eigen veiligheid dus niet altijd zelf in de hand.

kapotte skihelm olympische snowboardster
kapotte skihelm olympische snowboardster

Met het skiongeval van Michael Schumacher en de Tsjechische Snowboardster die op de Olympische spelen na een harde val haar skihelm brak, hebben we weer kunnen zien hoe belangrijk het is om een skihelm te dragen.

En naast dat een skihelm veilig voor je is, is het ook nog eens lekker warm en geef je het goede voorbeeld aan je kids.

Skihelm is cool geworden

Steeds meer Nederlanders dragen een skihelm op de pistes. In veel landen is het voor kinderen en jeugd al verplicht, steeds meer verzekeraars stellen het ook voor volwassenen als voorwaarde. We zien het aantal helmdragers dan ook elk jaar toenemen. Het idee dat een helm voor softies is, is gelukkig al lang achterhaald. De skihelm is onderdeel geworden van een trendy outfit, de bekende wintersportmerken investeren stevig in mooie designs. De skihelm is cool geworden.

Nieuwste trend: vizierhelmen

Skihelmen zijn dankzij nieuwe technieken de laatste jaren steeds comfortabeler geworden. Lichte materialen en ventilatietechnieken maken dat je amper merkt dat je iets op je hoofd hebt. De laatste trend is de vizierhelm: een skihelm met vizier (geïntegreerd.) Mooi qua design en met veel voordelen ten opzichte van de combinatie skibril – helm. Zo beslaat het vizier niet omdat er veel meer ruimte is voor ventilatie en heb je een veel breder panoramazicht. Een vizierhelm is ook ideaal voor brildragers, je kunt je bril gewoon ophouden.

dame met trendy skihelm met vizier
dame met trendy skihelm met vizier

Er zijn modellen met losse, wisselbare vizieren, die je aan het weer kunt aanpassen en zelfs vizierhelmen met een fotochroom (meekleurend) vizier, zo ben je klaar voor alle weertypes. Kortom: de vizierhelm is voor veel mensen de ideale skihelm! Bij TopSnowShop vind je het grootste online aanbod Skihelmen met Vizier van topmerken, met meer dan 100 soorten en keuze uit diverse modekleuren.

Naar de Skihelmen met Vizier >